Seyahatlerde yapılabilecek spor aktiviteleri her macera severin listesinde mutlaka bulunuyor. Ne de olsa seyahatin yaşı yoktur.
Tatilde Spor Aktiviteleri
Seyahatlerde yapılabilecek spor aktiviteleri her macera severin listesinde mutlaka bulunuyor. Ne de olsa seyahatin yaşı yoktur. Aynı zamanda kurumsal seyahatler de bu şekilde çok daha verimli olabiliyor. Kendinizi sağlıklı ve güçlü hissederseniz ileriki yaşlarda dahi dünyanın diğer ucuna gidebilirsiniz. Elbette bazı aktiviteler için çok da beklememek gerekir zira daha sonra yapmanız zorlaşabilir. Yaşın getirdiği olgunluk ya da çocuk sahibi olunca üstlendiğiniz ebeveyn sorumlulukları veya başka nedenlerden ötürü bu tür spor aktivitelerinden uzaklaşabilirsiniz. Ülkede macerayı seven kişiler için pek çok önemli tatil merkezleri vardır. Çeşitli aktiviteler denemek isteyen kişiler için de aynı şekilde iyi vakit geçirebileceğiniz spor aktiviteleri bulunmaktadır. Siz de Seyahatlerde yapılabilecek spor aktiviteleri hakkında merak ettiğiniz bütün detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
1) Yüzme
Yüzme, yaz dönemi en çok tercih edilen spor aktivitelerinden biridir. Bireyi rahatlattığı gibi keyif zaman geçirmesini de sağlar. Yüzme ile beraber vücuttaki bütün kaslar çalışır. Yüzme, ayrıca sizin formda kalmanızı sağlayan aktivitelerdendir. İş hayatı ve ofis çalışmalarından uzaklaşmak ve kısa bir mola vermek isteyen herkes için oldukça tercih edilen bir spordur.
2) Dalış
Dalış, en ideal bir spor aktivitelerindendir. Eğer maceracı bir yapıya sahip iseniz ve yeni aktiviteler keşfetmeyi seviyorsanız, bu spor tam olarak size göre. Giriş derslerinizi aldıktan sonra diğer ekiple beraber çok iyi bir dalış keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca diğer zamanlarda dalış takımı ile beraber yeni bölgeler keşfedebilirsiniz.
3) Plaj Voleybolu
Seyahate gittiniz ve daha kolay bir spor mu arıyorsunuz? İşte size oldukça eğlenceli bir önerimiz var, plaj voleybolu! Hem kurumsal seyahat rotalarında hem de kendi keyfinize göre geçirdiğiniz bir seyahat takviminde plaj voleybolu, en kolay gerçekleştirebileceğiniz spor aktivitelerinden biridir.
4) Kürek Çekme
Çok sayıda göle sahip olan ülkemizde kürek çekme sporu için oldukça elverişlidir. Bu spor aktivitesi aynı zamanda vücut yapısını güçlendiriyor ve koldaki sarkmaları da önlüyor. Bu aktivite sayesinde bel ve omuz kaslarını güçlenip ayrıca karın ve sırt kasları gelişiyor. Bütün bunların yanı sıra basenlerin erimesine de yardımcı oluyor. Bu sporu bir saat boyunca yaptığınızda ortalama 500 kalori yakabilirsiniz. Bu spor ofis işlerinizi bitirdikten sonra küçük bir seyahat kaçamağı için en iyi alternatiflerden biridir.
5) Trekkıng
İlkbahar döneminde yeşeren bir doğa ile karşılaşırız. Dolayısıyla tabiat denilince ilk akla gelen sporlardan biri de trekking. Ülkenin güzel coğrafyası sayesinde pek çok yürüyüş parkuru uzun rotalar sunuyor. Trekking sevdiklerinizle yapabileceğiniz eğlence dolu bir spordur. Kurumsal seyahat rotanızda olması gereken spor aktivitelerinden biridir. Çünkü İlkbaharın o güzel enerjisini kendinize çekebilir ve bu sporla stresten uzaklaşabilirsiniz.
6) Dağcılık
En çok tercih edilen spor aktivitelerinden biri de dağcılıktır. Dağcılık, macera dolu, heyecanlı ve aynı zamanda oldukça fazla konsantrasyon gerektiren bir spordur. Tırmanma da başka doğa sporları gibi önemli ölçüde kalori yakmanıza imkân verir. Güç, dayanıklılık ve çeviklik kazandıran bu aktiviteyi amatörler ve profesyoneller yapabilir. Orman konseptli bir kurumsal etkinlik için de kullanılabilir.
7) Bungee Jumping
Heyecanı oldukça fazla olan spor dallarından biri de Bungee Jumping. Genelde tehlikesi fazla yok gibi görünüyor. Çünkü ayaklarınız ve gövdeniz halata benzer bir ekipmanla bağlanıyor ve aşağı sarkıyorsunuz. Gökyüzünde bir kuş gibi havalanıyorsunuz ve o anın tadını çıkarıyorsunuz. Fakat elbette bu kararı vermek zor olabilir. Yaş ilerledikçe bu tür bir aktivite yapmaktan çekinebilirsiniz. Bu yüzden ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi. Çeşme Aya Yorgi’de, Forum İstanbul’da, Fethiye’de, ve İzmir Kordon gibi pek çok yerde bu aktiviteyi yapabilirsiniz.
8) Yamaç Paraşütü
Rüzgâr eşliğinde yüksek bir tepeden yapılan bu spor aktivitesi için öne çıkan bölgelerden biri Fethiye. Burada yamaç paraşütü yaparken dünyanın görüp görebileceğiniz en güzel plajlarından Ölüdeniz’in o harika manzarası da izlenebiliyor. Yaklaşık 2000 metre yükseklikteki sertifikalı pilotlar ile yapılabilen yamaç paraşütünün sonunda Belcekız plajına iniş yapılıyor. Heyecan ve adrenalin dolu bu sporun deneyimini yaşayabilirsiniz.
9) Parasailing
Paraşüt ekipmanı giydikten sonra bir motorun arkasına bağlanıyorsunuz ve motor hızlandıkça siz de gökyüzüne doğru yükseliyorsunuz. Parasailing Ege ve Akdeniz sahillerinde oldukça popüler bir spordur. Bungee jumping ve yamaç paraşütüne göre daha güvenli olduğu söylenebilir. Hem uçma deneyimi hem de manzara seyretme olanağı olduğu için keyifle yapılabilecek aktiviteler arasındadır.
10) Skydiving
Uçaktan paraşütle yapılan atlayıştır. Yamaç paraşütüne benzer tarafı vardır fakat bu spor için olmanız özel bir eğitim almanız gereklidir. Ülkemizde Türk Hava Kurumu destekliyor ve bu spor için özel eğitimler veriyor. Gökyüzü dalışı olarak da bilinen macera düşkünlerine önerilen aktivitelerden biridir. Hava aracından serbest düşüş yapıp ve belirli yüksekliğe geldiğinizde paraşütün açıldığı bu spor heyecan dolu bir aktivitedir. Ülkemizde en iyi skydive merkezi Efes Antik Kenti’nin de yer aldığı İzmir’in Selçuk ilçesindedir. Seyahat noktanızı İzmir’e çevirebilirsiniz. Çünkü bu bölge diğer skydive noktalarından daha iyi hava koşullarına sahiptir. İyi bir eğitimden sonra deneyebileceğiniz bu aktivite ile Efes Antik Kenti’nin harika manzarasını gökyüzünden seyredebilirsiniz.
11) Flyboard
Son dönemlerde sahillerde gördüğümüz bir diğer eğlence sporu da flyboard. Jetski motoruna bağlı bu ekipman bir süre sonra yükseliyor. Ve siz havada kalıyorsunuz. Dünyada bu sporla ilgili yarışmalar da gerçekleşmekte.
12) Kiteboard
Kiteboard dendiğinde öne çıkan yerlerden biri Akyaka. Akyaka’nın denizi ve rüzgârı bu spor için iyi koşullara sahiptir. Azmak Çayı’nın denizle buluştuğu alanda oluşan akıntı, bu spor için gereken termik rüzgârı sağladığından Kiteboard yapmak oldukça eğlencelidir. Bu sporu denemek için profesyonel olmaya ihtiyaç yok. Akyaka Plajı’nın sığ olması Kiteboard eğitimi için elverişlidir.
13) Rafting
Akış hızı fazla olan akarsularda botlarla yapılan bir su sporudur. Hızla akan akarsulara karşı alabora olmamak adına verilen mücadele bu sporun ana hattını oluşturur. Rafting ayrıca hidroelektrik barajları olan nehirlerde de yapılır. Su sporu severler için oldukça cezbedici bir aktivitedir. Bu spor rehber veya eğitmenin liderliğinde akarsu yatağı üzerinde yapılan bir ekip oyunudur. Minimum 4, maksimum 12 kişilik takım botun iki yanında yerlerini alıp kürek çeker. Eğitmen takımı yönlendirir ve ön tarafta bulunarak gruba direktif verir.
14) Snowboard
Macera severler için spor dendiğinde akla gelen aktivitelerden biri de snowboard. Kayaktan daha fazla denge gerektiren bir kış sporudur. Tek parça bir board ile yapılan bu spor, her yaştan spor meraklısına göre bir aktivitedir. Kartepe, Uludağ, Erciyes, Kartalkaya, Sarıkamış ve Palandöken gibi bölgelerden birine giderek snowboard yapabilirsiniz.
15) Snowkite
Snowkite, yaz dönemlerinde rüzgârı bol olan sahillerde ismini çokça duyduğumuz kiteboard’un kış versiyonu bir spordur. Belinizden halatla uçurtmaya bağlanıyor ve board ile kendinizi karlı dağlardan aşağı bırakıyorsunuz. Ülkemizde snowkite yapmaya en uygun yerler; Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Sarıkamış ve Davraz pistleridir.
16) Snocross
Ülkemizde yapılan sporlardan bir diğeri de snocross. İsmini motorlu kar taşıtı snocrosstan alan bu bu aktivite, virajı ve tümseği çok olan pistlerde sporseverlere güzel anlar yaşatıyor. Snocross, ülkenin pek çok kayak merkezinde yapılabilir.
Yapacağınız gezi ister iş için kurumsal seyahat olsun ister kendi arzunuzla planladığınız bir tatil yazımızda bahsettiğimiz spor aktivitelerinden birçoğunu gerçekleştirebilirsiniz. Seyahatleriniz geçireceğiniz keyifli anları yeni aktivitelerle canlandırabilirsiniz. Seyahatlerde yapılabilecek spor aktiviteleri ile artık seyahatleriniz için bir liste hazırlamak daha kolay.